Gepost door: Brantt | januari 15, 2008

Prix Médiatine 2008

Kunstwedstrijden, het zijn ideale middelen om je werk te laten opmerken en feed-back te krijgen. M’n laatste deelname in Antwerpen leidde tot een verkoop en uiteraard smaakt dat naar meer. Daarom had ik me onlangs ingeschreven voor de Prix Médiatine 2008, een kunstprijs geörganiseerd in het Franstalige Sint-Lambrechts Woluwe. Het richt zich tot in België gevestigde beeldend kunstenaars jonger dan 40 jaar en reikt in totaal een niet onaardige som van €8000 euro uit.

Médiatine Award

Vandaag mochten de werken binnengebracht worden om zich aan de jury te onderwerpen, maar onderweg bij het transport van de schilderijen liep het verkeerd. Ter hoogte van Grimbergen raakte ik samen met vier andere bestuurders betrokken in een kleine kettingbotsing. Bij het voorval werd gelukkig niemand gekwetst en bleef het enkel bij wat blikschade. Mijn wagen zat gekneld op de meest oncomfortabele positie, knal middenin dus. Vooraan een trekhaak in de bumper, daar valt mee te leven, maar achteraan zag het er minder fraai uit. De portier van de break ingedeukt, met als resultaat dat die niet meer kon geopend worden. Vooral dat laatste was dikke pech voor de drie werken binnenin, want door hun omvang is de enige mogelijkheid om uitgeladen te worden langs achteren. Na het invullen van de aanrijdingsformulieren zat er dus niets anders op dan mijn trip te staken en rechtsomkeer te maken richting Gent. Zolang de schilderijen er niet kunnen uitgehaald worden, is er ook nog geen zekerheid of ze al of niet beschadiging hebben opgelopen, maar ik blijf positief ingesteld. Na afwachten van de expertise zal nu nagegaan worden hoe de werken er terug uit kunnen. Volgens de eerste vaststellingen in de garage is de enige manier om het portier te openen dan ook via binnenin, maar de locatie wordt dus gehinderd door die schilderijen. Een vervelend nasmaakje dus.
Vorig jaar had ik ook al de nodige pech bij het inleveren van werken voor deelname aan Godecharle. Toen hield mijn wagen er onderweg een kapotte distributieriem aan over en mochten ze me terug takelen vanuit Ternat. Ook mocht ik eens mijn achterwiel vervangen op de pechstrook van de E40 toen ik werken ging inleveren in het Entrepot te Brugge en zo zijn er nog een aantal onnodige kosten die ik jullie liever bespaar.
Eén zaak staat vast, de Médiatine Award is voor deze editie alvast niet aan mij besteed. Het was de eerste maal dat ik eraan deelnam en ik keek er eigenlijk ook wel naar uit, de locatie was nochtans veelbelovend, maar het heeft niet mogen zijn. Hup naar de volgende tentoonstelling en zonder brokken deze keer!

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: