Gepost door: Brantt | november 23, 2010

Vierjaarlijkse Prijs voor Beeldende Kunst van de Provincie West-Vlaanderen 2010

Op 12 december 2010 opent in Oostende de tentoonstelling Vierjaarlijkse Prijs voor Beeldende Kunst van de Provincie West-Vlaanderen 2010. De tentoonstelling wordt samengesteld uit het bekroonde werk van de laureaten en premiewinnaars van de gelijknamige wedstrijd.

Vierjaarlijkse Prijs voor Beeldende Kunst van de Provincie West-Vlaanderen 2010

De tentoonstelling loopt van maandag 13 december 2010 tot en met zondag 13 maart 2011 en biedt een boeiende kijk op de hedendaagse beeldende kunst in al haar verscheidenheid. Diverse media komen aan bod; van schilderkunst, over tekenkunst, sculptuur en installatiekunst tot film. Tussen de jongste en de oudste kunstenaar ligt een leeftijdsverschil van zowat een halve eeuw. Het resultaat is een bijzonder heterogene tentoonstelling die naadloos aanleunt bij de heterogene West-Vlaamse, Vlaamse en zelfs internationale kunstwereld. Zowel het brede publiek als professionelen zullen zich door dit brede scala aan kunstenaars en media aangesproken voelen.

Er is een catalogus beschikbaar met een inleidend essay door Christine Vuegen (freelance kunstrecensent en lid van de jury)

Tentoongestelde laureaten en prijswinnaars:
Elke Desutter – laureaat
Stéphanie Leblon – laureaat
Arthur Ameel – premie
Brantt – premie
Joachim Coucke – premie
Evelien Hiele – premie
Wendy Morris – premie
Jasper Rigole – premie
Nele Van Canneyt – premie
Robin Vermeersch – premie

Jury:
De jury was samengesteld uit Joost Declercq (directeur Museum Dhondt-Dhaenens, Deurle), Adriaen Raemdonck (galerist – voorzitter BUP, Antwerpen) en Christine Vuegen (freelance kunstrecensent, Heverlee). De heer Ludo Valcke, directeur van de provinciale dienst Cultuur, was voorzitter.

Locatie:
Venetiaanse Gaanderijen, hoek Zeedijk / Parijsstraat, Oostende

Openingsuren:
De Venetiaanse Gaanderijen zijn open op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14u.00 tot 17u.00. Op zondagmorgen ook van 10u.00 tot 12u.00. Tijdens de kerst- en krokusvakantie is de tentoonstelling iedere dag te bezichtigen, behalve op Kerst- en Nieuwjaarsdag.

Organisatie: Provincie West-Vlaanderen i.s.m. dienst Cultuur, cultuurinfopunt@oostende.be, 059/29.51.51, www.west-vlaanderen.be/beeldendekunst.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: