Gepost door: Brantt | maart 1, 2016

oproep deelname project RAGS (3-6 juni 2016)

RAGS_curator_Free_Pectoor_Brantt

RAGS is een project dat gebruikte vodden van verschillende kunstenaars samenbrengt in één locatie.
Het doel is een totaal installatie te maken aan de hand van de ingediende vodden. De diversiteit van vormen, formaten, materialen, geuren, kleuren, … moeten samen één boeiend geheel vormen.
De ene vod kan aanzien worden als een abstract werk dat ingekaderd kan worden, terwijl een andere sterk genoeg kan zijn als object of sculptuur. De keuze van welke vod(den) er nu precies daar op die plaats of hoe gepresenteerd wordt, is volledig in handen van de curators. Zij beoordelen intuïtief hoe zij de vodden presenteren.

Alle vodden worden gemerkt met een label aan de hand van een code, zodat iedere vod traceerbaar is. Hierbij willen we de vraagstelling opwekken hoe het komt dat die vod daar is terecht gekomen en waarom die ene een bevoordeelde plaats heeft gekregen, terwijl er een ander exemplaar die misschien rijker is aan kleur of vorm in een installatie wordt gebruikt.

Enerzijds kan dit een referentie oproepen naar de huidige vluchtelingenstroom, anderzijds ook hoe
we in de maatschappij elkaar beoordelen op basis van uiterlijk, achtergrond, intelligentie, … Allemaal factoren afhankelijk van het toeval of toch door individuen die alles in een bepaalde richting duwen?
De kenmerken van de vod kunnen ook veel vertellen over de achtergrond omtrent afkomst en levensloop.


Iedere kunstenaar die zich kan vinden in het concept en deel wil nemen aan dit project, mag één gebruikte vod uit zijn atelier indienen.

Er wordt geen beperking opgelegd omtrent formaat of oorsprong van de vod, enkel max. 1 exemplaar. Ieder kunstenaar mag deelnemen, ongeacht leeftijd, discipline waarin de kunstenaar actief is, afgelegd parcours, oeuvre, … al of niet professioneel actief.
Het is niet de bedoeling dat de vod bewustmatig gemanipuleerd wordt om er visueel sterker uit te zien. Graag een gebruikte vod rechtstreeks uit het atelier.

Het ingediende exemplaar is een gift en de kunstenaar neemt volledig afstand en gaat akkoord met de uiteindelijke presentatie.

Dit project staat onder leiding van Free Pectoor en Brantt. De uiteindelijke tentoonstelling vindt plaats in BLANCO, Paddenhoek 12, 9000 Gent.

Alle praktische info en printvriendelijke versie van deze oproep (PDF): http://brantt.be/oproep_deelname_project_RAGS.pdf:


Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: